Vad är finsk Valborg utan mjöd och struvor (sima ja tippaleipä) ? Ingenting!
Vi firar ifs inte finsk Valborg (eller sista april, som det heter i Uppsala) men det finska inslaget vill jag gärna inte vara utan.
Alltså har jag kokat mjöd (brun farin, citron, vatten och pyttelite jäst). Struvor köpte jag i Helsingfors i torsdags.
Vi blir "bara" 17 personer till sillunchen i år.
Vi börjar redan kl 10.30 med ett glas champagne, äter sedan tidig lunch och fortsätter till mösspåtagningen i Carolinabacken kl. 15.
Är det fint väder äter vi även picknick ute i det gröna.
Vid åtta-tiden tar vi en promenad till vårkasen (majbrasan) i Pustnäs och fortsätter tills ingen orkar varken äta eller dricka något mer. Det brukar vara vid 22. Då har vi hållit i gång i tolv timmar....
Första maj blir det inget program alls. Eller möjligen lite påtande i trädgården....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar