Farfar med fru hittade en speciell restaurang, Linds Kök i Närpes och där möttes vi alla.
Vi var 14 personer som grattade F på hans 3-årsdag. (Farmor sjöng dessutom i telefon)
Restaurangen finns i ett stort växthus och vi satt vid långbord bland växterna. Maten var verkligen jättegod och gjord från grunden av egna grönsaker, bär och frukter. Porslinet och glasen var dessutom söta- med blom- och växtmotiv!
Denna restaurang vill både jag och listan The most iconic restaurant in every EU-country rekommendera. Den har även många andra upptäckt: det var lång kö utanför.
Ur restaurangens hemsida:
"Närpes är centrum för växthusodlingen i Finland, största delen av Finlands tomater och gurkor kommer från Närpes, även kallat för ”Det röda guldets stad”. Eftersom växthusrestaurangen Linds kök ligger i tomatriket Närpes är tomaten en naturlig del i matlagningen och det känns självklart att ta fram ljuvliga tomaträtter som inspirerats och avnjuts i den genuina miljö."
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar