söndag 11 september 2016

Kulturnatten 2016 i Uppsala- så roligt vi hade det!

Kulturnatten 2016 genomförde vi på barnens villkor.

Den äldsta (nästan 6) gjorde ett körschema kvällen innan och valde fem av de 73 barnaktiviteterna som fanns i programmet. De två andra (3 och 2 ½) hängde på.



Första anhalten var ansiktsmålning och barndans för 1-12-åringar kl. 10 på Uppsala Danscenter. Det blev en besvikelse, eftersom det inte var någon dans för deras åldersgrupp förrän senare på dagen och ansiktsmålningen hade inte heller kommit i gång. (Tips! Man skulle kunna specificera tiderna i programmet....)

Bokdammen kl. 11 på Läslusen var däremot en kul upplevelse. Alla tre fick fiska en bok, som de inte hade sedan tidigare och de lästes direkt när vi väntade på lunchen på Villa Romana.

Cirkusskolan i Stadsträdgården tyckte barnen jättemycket om och provade på nästan allt, att gå balansgång på lina, klättra, balansera på en stor boll osv.



Kreativ verkstad på Uppsala stadsteater var som dröm för den äldsta: Man fick vara kostymteckare för en dag och rita, måla, klistra på tyger och glitter på gubbarna. Jag passade på att se utställningen med bl.a Marie-Louise Sundqvists keramiktavlor på Offkonsten c/o Teatergalleriet.



På teatern kunde man också prova scenkläder och ta selfies.


Efter vår traditionella Kulturnatten-middag på Hambergs fisk, tittade vi på Galleri Londons fotoutställning och var på Stadsteaterns höstsamling, där Maria Freeney och nya chefen Petra Brylander visade höstens kommande program. Då hade de små redan åkt hem.



Jag tyckte att det var ovanligt mycket folk på stan- och inte undra på: vädret var strålande  och sent på kvällen var det fortfarande 22*!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar