söndag 14 april 2013

Nordiska trädgårdar på Älvsjömässan 2013

Igår kom den efterlängtade dagen: Vi var på trädgårdsmässan i Älvsjö, Stockholm.



Strax efter nio var vi där och de två första timmarna är det alltid ganska glest med folk. Då passade vi bl.a på att prata en halv timme med rådgivaren Henrik Bodin från Fritidsodlarnas riksförbund. Hade med oss en ritning och bilder.

Vi har ett "problemområde" i trädgården där ingenting vill växa som jag vill att det ska göra: lummigt och prunkande.Vi fick reda på orsaken och tips om åtgärder och lämpliga växter. Henrik kunde verkligen sin sak!



Sedan gick vi runt fem timmar till ( med en halv timmes lunchpaus). Vårlängtan blev inte mindre när man såg alla läckra färgerna och roliga idéerna.



Vi röstade självklart på favoritbalkongen. Jag tyckte mest om Det är serverat! och Kardinalens fest i renässansträdgården. Här är några bilder på fantasifulla balkongidéer:






Vi avslutade dagen med att lyssna på Smått och gott från kolonilott. Kolonikockarna Eeva och Yuan visade hur man kan ta hand om skörden.

De kokade morotsoppa (Min man lagade samma soppa idag. Supergott!), ärtsoppa och bakade ett örtbröd. Tyvärr glömde jag köpa jäst i morse men ska göra det imorgon och baka Yuans bröd till Valborg.

Fötterna och ryggen värkte, men vi hade en jättekul dag i trädgårdens tecken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar