fredag 23 juni 2017

Svensk midsommar

I natt kom vi hem från Berlin. Där var det över 30* hela dagarna. I Uppsala något kallare....

Vi sov länge i morse och åkte sedan i väg för att handla midsommarmat: färsk potatis, sill och jordgubbar. Allt annat fanns redan hemma.

Vi fick draghjälp av T o C, som lagade maten, värmde bastun, grillade och band kransarna. Jag dukade bordet och tömde resväskorna, dagens enda prestationer!

Efter lunchen tog vi en promenad till festplatsen i Vilan. Sedan satt vi länge i 110-gradig bastu och mådde gott. De andra tog en dopp i poolen.

Grannarna bastade efter oss och fick lite bastukorv och öl innan de ginade över parkeringen hem till sitt.

Grillmästaren grillade enorma biffar och kocken fixade en jordgubbstårta.

Det blev varken dans runt midsommarstången med de andra Små grodorna
eller sju blommor under huvudkudden, men vi fortsätter med de traditonerna nästa år.




UNT tipsar om traditioner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar