fredag 20 juli 2012

Bärplockare

Igår sken solen hela dagen! Vi passade på att städa garaget och uteförrådet. De fanns många intressanta grejor där och MYCKET onödigt skräp som vi körde till återvinningscentralen i två omgångar. En del saker säljer vi på Blocket, t.ex trädgårdsbord, trimmer, zinkkrukor, cyklar. Priserna är mellan 5 och 150 kr. Vi vill bli av med allt fortast möjligt. Feng shui-vindar blåser i vårt hem.
Även idag har det varit jättefint väder. Jag fick morgonteet i vrångstrupen när jag läste i tidningen att bärplockarna som bor i ett tältläger utanför Tierp har blivit attackerade av ortsbefolkningen (självklart endast av några enstaka rubbade individer)som har kastat stenar på dem och jagat dem med bilar. I lägret finns det barnfamiljer! Vi åkte dit med några kassar hygienartiklar för att åtminstone på det sättet visa vårt stöd till dessa människor som tydligen har blivit lurade dit med löften om att man kan tjäna bra med pengar. (Det finns inte ens några blåbär där än.)
Sedan blev vi bärplockare också. Vi plockade dock jordgubbar, inte blåbär. I hällregnet fick vi snabbt ihop vi 2½ kg härliga gubbar i Ulva kvarn.(Här hemma hade det inte kommit en droppe.) Jag bakade en rabarberpaj och imorgon blir det jordgubbstårta (lunchefterrätt) och jordgubbar med glass (middag) för då kommer mina kusiner till oss. Vi blir nio personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar