lördag 25 augusti 2012

Två parker på en dag

Vilken dag det var idag! Soligt och 23* på eftermiddagen och 16* vid niotiden. Inget man är van vid den här sommaren! Vi tog en långpromenad i Hagaparken i eftermiddags. Jag har inte varit där på 10 år åtminstone.
De tre koppartälten i Hagaparken uppfördes i slutet av 1700-talet efter ritningar av arkitekt Desprez på uppdrag av Gustav III. Byggnaderna var logement till den beridna högvakten. Byggmaterialet i tälten består av dekormålat kopparplåt; därifrån kommer namnet. Tälten skulle påminna om romerska militärtält.

 
 
Framför tälten finns en enorm gräsplan.
Gustav III paviljong förde tankarna till Italien!
I Ekotemplet ekade det på ett väldigt speciellt sätt. I detta lusthus hade Gustav III sin sommarmatsal...
Efter promenaden hämtade vi våra kompisar och åkte till Vitabergsparken för att lyssna på Kungliga operans utomhusföreställning. Vi kom dit en timme innan, fick superbra platser och fikade och pratade innan programmet började. Vi var inte ensamma precis; arrangören (Parkteatern) räknade att det fanns ca 4000 personer i publiken....
Vi fick höra bitar ur Rossinis Barberaren i Sevilla, Mozarts Trollflöjt, Bizets Carmen och mycket annat. Vi var helt lyriska efter föreställningen. Filtarna vi hade med oss var överflödiga, så varmt och skönt det var i Stockholm i kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar