söndag 19 juni 2016

En kulinarisk matresa till Stockholm

Igår blev vi "utkastade" från vårt hem och fick i stället bo på hotell i Stockholm. Stackars oss!

Besöket utvecklades till en riktig kulinarisk matresa.

På förmiddagen bjöd vi svågern på lunch på Villa Godthem på Djurgården. Mysigt gammaldags och lugnt. Härlig "hemlagad" husmanskost. Vi åt snitzel och köttbullar i godan ro.






Meningen var att vi skulle besöka två trädgårdar, men vem göra sånt i hällregnet? Vi tog en kort promenad och besökte Sven-Harrys konstmuseum i stället och sedan var det dags för middag.

Vi hade bokat bord på Farang. (Första besöket där. I Helsingfors har jag ätit på Farang för fyra-fem år sedan.)

Farang bjuder på mat från sydostasiatiska länder som Indonesien, Thailand, Vietnam och Malaysia.

Jag blev inte besviken den här gången heller, möjligen lite för mätt...

Började med en supergod drink, Lady Boi Swizzle, till maten blev det bubbelvatten.

Vi åt bl.a Cha plu blad med varmrökt lax, softshell crab med grön mango och jordnötter, krispig gris med palmsockerkaramell och Hola hola 15 med thaimarinerad frukt, sockerärter, sorbet och vaniljkokoslag.

Tur att vi bodde så nära; behövde bara rulla över gatan till hotellet. Vi var så mätta!

Morgonens frukostbuffe på Birger Jarl var inte så dum heller.

Vi kan ställa upp och bli utkastade lite oftare....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar