onsdag 1 maj 2013

Valborg i Uppsala

Nu är våren här; vi har suttit ute och ätit!

Vädergudarna hade lovat ostadigt väder; regnskurar, blåst och låga temperaturer. Men vi hade jättetur! En regnskur kom när vi flyttade oss från Vilan till Carolina-backen och det var allt.

Vi började tidigt på morgonen: dukade, fixade snittar, sallad, bar in dryck. Min kusin hade väldigt lämpligt kommit kvällen innan och hjälpte till.

Klockan 10.30 kom de första vännerna och vi drack champagne (Gobillard& Fils Privilege des Moines) och Pommac och åt tre sorters snittar (Chevré med fikon, räkröra, pepparrotsvisp med viltkött).



Sedan åt vi en traditionell sillunch med olika sorters sillar, potatis och ägg samt drack vin, öl, vatten, läsk och snaps. Till efterrätt kaffe och kolapaj, småkakor och godis.




Jag hade hittat ett recept på en mynta-och limedryck och den blev supergod och läskande. (Mynta, lime, vatten och citronläsk) Ska komma ihåg det i sommar.



Vi hade fyra grupper med bord och stolar på altanen och växthuset och satt tappert där och åt. Det kanske var 13* i solen.... Snapsvisorna drog vi i början så att de blev avklarade! (När gäddorna leker och Fransoserna, fransoserna har köpt vår favorit).

Gästerna gör festen! Tiden gick alldeles för fort och plötsligt var det dags att åka till stan och titta på mösspåtagningen. Vi trängde oss i bilar och då kom regnet!

Det blev ingen picknick i Universitetsparken som vår tradition påbjuder utan när vi hade tittat på mösspåtagningen och druckit ett glas skumpa åkte vi hem igen och åt picknicken vid köksbordet.




Vi var bara sexton nu; en skulle sjunga med OD, några jobba, andra ta hand om sina barn eller gå på nästa galej. Vi satt till halv tio.

Jag fyllde diskmaskinen för femte gången, plockade ihop flaskor och burkar, snyggade till vårt hem och sov som en stock klockan elva.

PS. Jag tror ingen såg våra planteringar som jag hade lagt så stor möda på eller tänkte på om vi hade haft storstädning dagen innan eller inte! Precis så som det ska vara!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar