torsdag 30 maj 2013

Uppsala Auktionskammare

Min man hade fått inbjudan till Uppsala Auktionskammarens internationella kvalitetsauktions förhandsvisning i kväll.

Det blev premiär för oss på den nya adressen Dragarbrunnsgatan 73, där Auktionskammaren har huserat sedan oktober 2012.

Vi brukar gå på auktioner ett par gånger om året men sedan hösten har det tydligen inte funnits tid för det. Vi åkte runt en del när vi skulle inreda det gustavianska rummet, men det var mest i antikaffärer.

Nu har vi tagit igen skadan.

Gamla Riksbankens hus  hade renoverats och lokalerna är jättefina, stora och ändamålsenliga. Vilket lyft för Auktionskammaren!



Uppsala Auktionskammare grundades på 1700-talet och är ett av världens äldsta auktionshus.

I UNT får man ofta läsa om dess toppnoteringar inom äldre konst. T.ex Pieter Brueghels Bröllopsdansen från 1618 såldes för över 18 miljoner kronor!

Efter två timmars intensiva trädgårdsarbete åkte vi på visningen. Det var ganska lugnt så sent på kvällen och vi kunde i lugn och ro titta på allt fint.

Min mans favorit var den schweiziske 1800-tals konstnären Fritz Zuber-Bühlers Sussa sött- flicka med docka med utropspris 80 000-100 000 kronor och Carl Fredrik Hills Havsbris- Luc-sur-Mer med utropspris 2-3 miljoner. (Vi lade inget bud på den!)

Jag blev förtjust i ett gustavianskt kakelugnsskåp (utropspris 30 000-40 000) och i en liten akvarell, En otrefvlig påhälsning av Jenny Nyström (15 000-20 000). Min smak verkar vara något enklare!

Charlotte Widenfelt hade tid för en pratstund med oss besökare.




En av de tre fina katalogerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar