torsdag 9 juni 2011

Närodlat

Ibland har vi funderat på ett utekök, men kommer alltid fram till samma slutsats: Varför? Från köket har vi tre steg  till uteplatsen, sex-sju till växthuset. Närmast dörren har vi diskbänken och spisen. Utanför har vi grillen. Varför krångla till det?

Kryddodlingarna har jag också utanför köksdörren. I stora krukor växer det: Persilja, gräslök, citronmeliss, bladpersilja, basilika, timjan, kryddsalvia, curryört och rosmarin och lite längre bort lagerblad.

Bakom huset växer rabarber, krusbär samt röda- och svartavinbär. Vi odlar självklart helt ekologiskt, utan några som helst bekämpningsmedel. Fikonträdet (6 år) har några stora fikon i år. Våra skördar har hittills inte varit särskilt stora.

Ikväll är det 26* varmt och det blåser lite.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar